Över 40 år i takbranschen

Garantier upp till 20 år för både arbete och material

Gotia tak andreasson AB

Sedumtak i Göteborg

Sedumtak – gröna tak när de är som allra bäst

På Gotia Tak lägger vi sedumtak, även kallade gröna tak. Dessa gröna tak blir helt täta tack vare förarbetet med att lägga tätskikt. Det ger taket en mycket bra isoleringsfunktion samtidigt som sedum skapar helheten. Och vackrare kan det inte bli.

Gotia Tak har lång erfarenhet med att lägga sedumtak i Göteborg med omnejd.

Sedumtak är otroligt vackra och lättskötta samtidigt som de är bra för miljön och hjälper alla flitiga pollinatörer med sina uppdrag att pollinera.

Bild: Willa Nordic
Modernt hus i Bohuslän av Willa Nordic, sedumtak av Gotia Tak Andreasson AB. Ett unikt hus byggt med både känsla och förnuft. Mer om huset på willanordic.se

Om sedumtak / gröna tak

Sedum är vackert. Sedummattan består av fleråriga, lättskötta växter med ytliga rotsystem som betyder att de kräver lite vatten.

Sedum är torktåligt trivs perfekt på tak som ger en utsatt miljö. Sedumtak är vackra med många fina egenskaper. Estetiskt sett får sedum en rödaktig kulör vid torka och vid regn får sedum en grönaktig kulör. Ett levande tak med  skiftande karaktär beroende på vädermakterna. Underbart!

Att lägga sedumtak 

Sedum läggs på tak med 0-27 graders lutning. Beroende på lutningsgrad läggs system med dränerande/vattenhållande mattor eller vattenhållande filt. De dränerande / vattenhållande systemen och mattan med rotsystem bygger ca 5-6 cm vilket ger växterna en höjd på 5-10cm.

Grönt är skönt. Ett grönt tak är vackert. Kontakta oss när du vill veta mer om detta levande gröna växtrika tak. Vi lägger sedum tak i Göteborg med omnejd. 

Fördelar med sedumtak

Sedumtak har många fördelar som gröna tak. Framförallt är sedumtak miljövänliga. Risk för översvämning minskas och föroreningar i luften tas upp och binds. Fastigheten får en rejäl året runt  isolering som skapar ett optimalt inomhusklimat med bra temperatur.  Sedum skyddar även tätskiktet mot starka UV-strålar och inte minst fungerar det som ett bullerskydd.
Sedumtak har lång livslängd. Alla tak är unika och ser man till att taket läggs av en professionel takläggare med erfarenhet och att man själv sedan ser till under kommande år så kan sedumtak  hålla sig upp till 20 år. Kontakta oss så kan vi berätta mer.

Gotia Tak i Göteborg lägger sedumtak av kvalitet

Med oss på Gotia Tak  får du ett kvalitetsjobb utfört där vi använder högkvalitativt material.  Med oss kan du känna dig trygg då vi har den experkunskap och kapacitet som krävs både för villor, större fastigheter och industribyggnader.

Arbetet blir korrekt utfört med garanti där din upplevelse som kund har vår högsta prioritet.

Vi utför arbeten för privatpersoner med villor, bostadsrättsföreningar, företag och industrin i Göteborg med omnejd.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om sedumtak eller vill beställa offert.

Vi har lösningar för bästa sedumtak i Göteborg för kunder som har villor och större fastigheter.

Gotia Tak Andreasson AB

Info@gotiatak.se

Postadress
Bäckedalsvägen 4A
417 49 Göteborg

Benny Andreasson
0709-31 48 04

Freddy Andreasson
freddy@gotiatak.se
0709-14 94 96