Över 40 år i takbranschen

Garantier upp till 20 år för både arbete och material

Gotia tak andreasson AB

Papptak i Göteborg

Papptak ger tak de bästa förutsättningarna

På Gotia Tak, takläggare i Göteborg, arbetar vi med takläggning och tak i Göteborg med omnejd och arbetar med papptak som läggs överst på taken och bildar ett tätt och slitstarkt tätskikt.

Vårt materiel förväxlas ibland med underlagspapp en papp, som namnet antyder, skall ligga under exempelvis tegelpannor/betongpannor eller plåttak samt även under vår ytpapp.

På marknaden (bygghandeln) finns också en variant av takpapp, s.k. ”självtäck” ett bra materiel som du som lekman kan sätta upp på ditt cykelförråd, vedskjul eller liknande men som inte skall användas på tak till boytor. På Gotia Tak använder vi oss, i huvudsak, av Derbigum (SP4) när vi utför takläggning. När du som privatperson anlitar oss för takläggning kan du utnyttja rot avdraget – läs mer här.

Detta är SP4

SP4 är en mycket slitstark, åldersbeständig och beprövad produkt som dessutom är testad och certifierad av SP (Statens Provningsanstalt) samt har marknadens bästa materielgaranti.

Detta är en ogranulerad, slät takpapp, d.v.s. det ligger inget ”skifferkross” ovanpå.

Granulerad papp

Givetvis finns det Derbigum med granulerad papp också och om ni som husägare är intresserade av andra varianter så rekommenderar vi er att titta på deras hemsida för mer inspiration till ert tak.

Vi har även en granulerad takpapp från Bitumelit som alternativ för de som vill ha ett mer ”klassiskt” utseende på sitt tak.

Vi lägger tak i Göteborg

Kontakta en erfaren takläggare i Göteborg som arbetar med tak i Göteborg. För mer information läs nedan eller kontakta oss direkt. Vi har många års erfarenhet som takläggare och vi utför alltid ett kvalitetsarbete med snygg finish som är både hållbar och isolerande över många år. Kom ihåg rot och avdraget du som är privat fastighetsägare. Beställ offert!

Om papptak

Papptak även känt som takpapp, tjärpapp, tätskikt mm – samma produkt fast mer flertalet namn med andra ord.

Takpapp, papptak eller tjärpapp som det också kan kallas, är papp som läggs under bl.a. takpannor och läkt för att skydda fastigheten från fukt och kyla. Man kan även använda yttakpapp som takmaterial istället för till exempel betong eller tegel, material som är ganska tungt.

Det är en ogranulerad och slät takpapp vilket betyder att det inte ligger ”skifferkross” ovanpå.

Papptak som man idag använder är uppbyggd av en polyesterfilt med ett bitumenlager ovanpå. Takpappens lite ojämna yta är pga  krossat skifferlager som ligger ovanpå. Skiffret skyddar papptak mot solens UV-strålar och förlänger livslängden på takpappen. På många fastigheter räcker papptak som den enda täckningen på taket.

Papptak och funktionen

Takpannor eller plåt är inte materialet som skyddar taket från väta. Det är takpapp som är takkonstruktionens viktigaste skydd. Papptak skyddar tak från kyla och fukt i många år.

Papptak är praktiskt

Olika täckningsmaterial och papp används vid installation.

Petroleumtjärat takpapper, tjärpapper, underlagspapp och takpappsklister är ingedienserna för ett optimalt papptaket.

Dessa tak passar många byggnader och är ett smidigt och kostnadseffektivt alternativ utan att tumma på vare sig kvalitetet eller estetik.

Tekniken är välutvecklad och livslängden är otroligt bra och framförallt har papptak en isolerande funktion som i det stora hela gör papptak till en självklarhet när man har kunskap om allt.

Läggning av papptak 

Processen av läggning av dessa tak varierar från tillfälle till tillfälle. Alla tak är unika och våra kunders förutsättningar och önskemål är i vårt fokus under hela processen. Arbetet är alltid smidigt tack vare vår erfarenhet och material vi använder. Papp är ett enkelt  material att jobba med. Det är anpassningsbart och väger inte speciellt mycket. Det innebär att  det är lättare att lägga än till exempel tyngre material som takpannor.

Fördelar med papptak

Papptak är billiga jämfört med andra taktyper och är både flexibla och smidiga vid montering. Papptak isolerar fastigheten och håller kylan ute på vintern och värmen under sommaren.

Anlita oss när du behöver hjälp med att lägga papptak. Vi har över 40 år av erfarenhet och vet vad som krävs så du slipper onödiga kostnader. Papptak är ett klokt och smidigt alternativ när det gäller tak.

Papptak håller fastigheten tät

Taket är utsatt alla dagar året runt, alla årstider och dess väderskiftningar.

Stekande solstrålar, snöstorm och ösregn påfrestar taket och utmanar dess funktion. Man bör som fastighetsägare säkerställa skötseln av taket annars kan problem uppstå över tid.

Som regel behöver ett tak vara slitstarkt som klarar utomstående krafter. Materialet som används är nyckeln till takets hållbarhet över tid. Därtill är det ypperst viktigt HUR taket läggs och att man har anlitat rätt takläggare som följer konstens alla regler och har den erfarenhet som krävs. Kvalitet i alla led är det som krävs för att det skall bli ett perfekt tak.Det är där vi på Gotia Tak kommer in i bilden. När du  väljer att anlita oss så väljer du ett papptak av kvalitet i Göteborg.

Gotia Tak lägger tak av kvalitet i Göteborg

Med oss på Gotia Tak  får du ett kvalitetsjobb utfört där vi använder högkvalitativt material.  Med oss kan du känna dig trygg då vi har den expertkunskap och kapacitet som krävs både för villor, större fastigheter och industribyggnader.

Arbeten på tak blir korrekt utfört med garanti där din upplevelse som kund har vår högsta prioritet.

Vi utför arbeten för privatpersoner med villor, bostadsrättsföreningar, företag och industrin i Göteborg med omnejd.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om papptak eller vill beställa offert.

Papptak; stilrent och estetiskt tilltalande i sin tidlösa, klassiska minimalistiska utformning. Och väderbeständigt över lång tid. Med garanti. Välkommen att kontakta oss för mer information, offert och hjälp med just ditt tak. Vi tar uppdrag i Göteborg med omnejd.

Gotia Tak Andreasson AB

Info@gotiatak.se

Postadress
Bäckedalsvägen 4A
417 49 Göteborg

Benny Andreasson
0709-31 48 04

Freddy Andreasson
freddy@gotiatak.se
0709-14 94 96